viernes, 28 de noviembre de 2014

LES PIRÀMIDES

El passat dimecres a classe quan estàvem repassant les diverses figures geomètriques, ens vam parar a pensar  quina forma tenien les bases de les diverses figures de volum. El cilindre tenia forma circular, el cub quadrada…. però quan vam arribar a la pirámide vam dubtar. Alguns xiquets van dir: la base és un triàngle;, d’altres van dir que era un quadrat.  Així, doncs, anem a comprovar-ho!.

 Vam  engegar l’ordinador i vam buscar imatges de piràmides. Aleshores vam comprovar que algunes tenien en la seua base un quadrat, altres un triàngle i fins i tot en vam trobar una que  tenia cinc costats i que aquesta s’anomenava pentàgon.

Aclarit el dubte, els vaig oferir la possibilitat de vore pirámides reals. I ens van sorgir les pirámides d’Egipte. Al  preguntar si algú  sabia on estaven eixes pirámides  van respondre: “al desert”;  però un xiquet va dir: “són les pirámides d’Egipte”. I jo li pregunte”: “i tu, com hom saps?” I diu: “es que a mi m’agraden molt les piràmides!”.  Aleshores, indefectiblement,  venia la següent  pregunta: “sabeu on està Egipte?
Les respostes van ser:
- Al desert.
- A Àfrica

Vam buscar Egipte al mapa del món i, evidentment, comprovarem que estava en Àfrica, i també al desert.
Després ens vam adonar com estava de lluny de Gandia, la nostra localitat, i de passada ens va picar la curiositat per veure els diferents països d’origen d’alguns alumnes: Pakistan, India, Algèria, Rússia,  Xina i  Brasil.

Després vam comentar que viatjar a Egipte en aquestos moments era  perillós perque estaven ‘un poc’ en” guerra”. I la següent pregunta va ser:  perquè hi ha guerres? (Gran pregunta) Els vaig dir  que de vegades les persones no solucionen els seus problemes parlant com hem de fer tots. I els va picar la curiositat pel tema de les guerres. Fins i tot un xiquet va contar que un tio seu li va explicar que ací a Gandia venien avions i tiraven bombes i les persones s’amagaven baix terra.

No he pogut més que pensar quanta saviesa tenen els nostres xiquets; i quantes coses podem aprendre d’ells.
Continuarem investigant.

2 comentarios:

  1. Mira que el día de demà tindrem dones i homens bien formats gràcies a mestres con tú. Els ensenyes a montó de coses i això que tan sols van a infantil. Molt bónica l'entrada Conxa. Molt agraïts de que ens contes un poquet del teu día a día.

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Silvia! En aquesta professió tots aprenem un poc cada dia! Un abraç!

    ResponderEliminar